Παράσιτα

♦ Τρωκτικά

♦ Κατσαρίδες

♦ Μυρμήγκια

♦ Μαύρα Σκουλήκια

♦ Σκορπιοί

♦ Σαρανταποδαρούσες

♦ Κουνούπια

♦ Μύγες

♦ Σφήκες

♦ Περιστέρια

♦ Ψύλλοι

♦ Κοριοί

♦  Ξυλοφάγα έντομα

♦ Έντομα Αποθηκών

Υποκαπνισμός (fumigation): Η απεντόμωση με τη χρήση καπνογόνων σκευασμάτων για τον έλεγχο των προσβολών σε ευαίσθητους χώρους και προϊόντα

 

     Τα καπνογόνα σκευάσματα περιέχουν χημικές ουσίες, που σε κατάλληλες συνθήκες εκλύονται υπό μορφή αερίου σε τοξικές συγκεντρώσεις, καταλαμβάνουν καθολικά το χώρο ενδιαφέροντος και προκαλούν τη θανάτωση όλων των ειδών παρασίτων.

 

Οι εφαρμογές υποκαπνισμού:

♦ πραγματοποιούνται σε στεγανοποιημένους χώρους (κενούς ή με προϊόντα),

♦ εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτωσης καθώς δρουν σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των εντόμων (αυγό – προνύμφη – νύμφη- τέλειο)

♦ είναι αποτελεσματικές εκεί όπου οι ψεκασμοί, οι σκόνες, τα αερολύματα κ.λπ. δεν μπορούν να φθάσουν

♦ είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων

♦ δεν αφήνουν υπολείμματα στο χώρο ενδιαφέροντος ή στα προϊόντα εφόσον γίνει σωστός αερισμός σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών

 

     Η Άλφα ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ εφαρμόζει υποκαπνισμoύς, με παρασιτοκτόνο σε συσκευή εκνέφωσης καπνού και υποκαπνισμούς με φωσφίνη (PH3).

Παρασιτοκτόνο σε συσκευή εκνέφωσης καπνού

       Για την καταπολέμηση ιπταμένων (οικιακή μύγα, κουνούπια, σκνίπες) και βαδιστικών εντόμων (κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψαράκια, κοριοί, σκόροι, ψαλίδες, τσιμπούρια) και αραχνοειδή (ακάρεα, αράχνες), αποκλειστικά από επαγγελματίες χρήστες.

     Το καπνογόνο σκεύασμα περιέχεται σε μεταλλικό κυλινδρικό δοχείο, του οποίου η κάτω πλευρά έχει οπές κλεισμένες με διηθητικό χαρτί που επιτρέπουν την είσοδο  νερού. Στην πάνω πλευρά του δοχείου υπάρχουν οπές για τη διαφυγή του εκνεφώματος στο χώρο. Το νερό αντιδρά με το σκεύασμα, το οποίο απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα υπό μορφή εκνεφώματος και στη συνέχεια επικάθεται στις επιφάνειες. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον 2 ώρες και αφού ανοιχτεί πρέπει να αεριστεί για 5 λεπτά.

Πλεονεκτήματα Εφαρμογής:

• Υψηλή αποτελεσματικότητα

• Γρήγορη δράση

• Δημιουργία καπνού χωρίς τη χρήση φλόγας ή προωθητικού αερίου

• Εφαρμογή σε χώρους με ευαίσθητα υλικά (βιβλία, υπολογιστές, υφάσματα κ.α.)

• Δεν λεκιάζει, δεν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, ούτε έκρηξης

 

♦ Υποκαπνισμός με φωσφίνη (PH3)

     Εξειδικευμένη εφαρμογή απεντόμωσης στην οποία η υψηλή εμπειρία και τεχνογνωσία μας, διασφαλίζει ότι θα ολοκληρωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια τόσο για τα προϊόντα όσο και για τους ανθρώπους.

ΠΡΟΣΟΧΗ, λόγω της επικινδυνότητας της εφαρμογής είναι βασικό να μην πραγματοποιείται από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Η μη ορθή πρακτική μπορεί να αποβεί επικίνδυνη και είναι απαραίτητο να λαμβάνει χώρα παρουσία του αρμόδιου Γεωπόνου που προΐσταται της εφαρμογής.