Παράσιτα

♦ Τρωκτικά

♦ Κατσαρίδες

♦ Μυρμήγκια

♦ Μαύρα Σκουλήκια

♦ Σκορπιοί

♦ Σαρανταποδαρούσες

♦ Κουνούπια

♦ Μύγες

♦ Σφήκες

♦ Περιστέρια

♦ Ψύλλοι

♦ Κοριοί

♦  Ξυλοφάγα έντομα

♦ Έντομα Αποθηκών

      Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες είδη ερπετών τα οποία δεν έχουν δηλητήριο, όμως με την παρουσία τους και μόνο μπορούν να προκαλέσουν πανικό. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στα δηλητηριώδη φίδια που βρίσκονται στην ελληνική ύπαιθρο και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

      Τα δηλητηριώδη φίδια έχουν δύο μεγάλους κυνόδοντες που βρίσκονται στην άνω μπροστινή σιαγόνα του στόματος. Αν το φίδι μας δαγκώσει, πρέπει να προσέξουμε τις μία έως δύο οπές στην περιοχή του δαγκώματος που γίνονται από τους κοίλους κυνόδοντες, καθώς επίσης την εμφάνιση πόνου που μέσα σε 5 έως 10 λεπτά συνοδεύεται από διόγκωση και αποχρωματισμό γύρω από την περιοχή του δαγκώματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να επισκεφτούμε τον πλησιέστερο γιατρό.

      Η Άλφα ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ για την προστασία σας από τις εισβολές ερπετών δημιουργεί περιμετρικές ζώνες ασφαλείας των χώρων, χρησιμοποιώντας απωθητικά φιδιών, σαυρών και άλλων ερπετών. Τα απωθητικά έχουν δράση τόσο προληπτική, καθώς εμποδίζουν την είσοδο των ερπετών σε ένα χώρο, όσο και κατασταλτική, καθώς αποµακρύνουν αυτά που ήδη βρίσκονται εντός του χώρου.

       Η δράση των απωθητικών είναι μακράς διάρκειας, δεν επηρεάζεται από την υγρασία ή τη βροχή, αντίθετα το νερό βελτιώνει την αποτελεσµατικότητά τους.

Τα απωθητικά που χρησιμοποιούμε είναι:

♦ Εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 

♦ Ατοξικά

♦ Ακίνδυνα για τα ζώα

♦ Άμεσης δράσης και μακράς διάρκειας